آلرژی به شیر چیست؟ علائم حساسیت به شیر چیست؟

۳ بازديد

به گزارش خبر پارسی، آلرژی به شیر زمانی رخ می دهد که سیستم ایمنی بدن نسبت به پروتئین های شیر بیش از حد واکنش نشان دهد. این بیماری که در دوران شیرخوارگی شایع است با علائمی مانند بثورات پوستی، مشکلات تنفسی و گوارشی، خود را نشان می دهد. برای درمان باید از شیر و فرآورده های لبنی پرهیز کرد و جایگزین هایی مانند غذاهای ضد حساسیت یا اسید آمینه به جای آن استفاده شود. افرادی که به شیر حساسیت دارند باید برچسب مواد غذایی را به دقت بررسی کرده و از مواد لبنی پنهان خودداری کنند.

در این مطلب با خبرخوان خبر پارسی همراه باشید تا شما را با صفر تا صد آلرژی به شیر آشنا کنیم و به موارد و جزئیاتی بپردازیم که کمتر شنیده شده اند اما تاثیر فوق العاده ای در زندگی ما دارند.

آلرژی به شیر

آلرژی به شیر چیست؟

وقتی بدن به پروتئین‌های شیر حساسیت داشته باشد به آن آلرژی به شیر می‌گویند. در این حالت، سیستم ایمنی بدن به اشتباه این پروتئین‌ها را مضر می‌شناسد و واکنش نشان می‌دهد. این مسئله معمولاً در برابر پروتئین های کازئین و بتا-لاکتوگلوبولین موجود در شیر گاو ایجاد می شود. با این حال، ممکن است آلرژی به سایر شیرهای حیوانی مانند شیر بز یا گوسفند نیز رخ دهد. اگرچه حساسیت به شیر در دوران نوزادی و کودکی رایج است، اما این امکان وجود دارد که این مشکل در برخی افراد تا بزرگسالی نیز ادامه یابد.

درک سیستم ایمنی از پروتئین های شیر به عنوان یک ماده مضر می تواند با علائمی با شدت های مختلف مانند بثورات پوستی، مشکلات تنفسی و گوارشی ظاهر شود. در موارد شدید، خطر آنافیلاکسی نیز وجود دارد. از آنجایی که آلرژی به شیر می تواند به طور قابل توجهی کیفیت زندگی را تحت تاثیر قرار دهد، تشخیص و درمان صحیح از اهمیت بالایی برخوردار است.

تفاوت بین حساسیت به شیر و عدم تحمل لاکتوز

در ادامه این مطلب خبر پارسی شما را با تفاوت بین حساسیت به شیر و عدم تحمل لاکتوز آشنا خواهیم کرد. آلرژی به شیر و عدم تحمل لاکتوز از طریق مکانیسم های مختلفی رخ می دهد. در آلرژی به شیر، سیستم ایمنی پروتئین های شیر را به عنوان یک تهدید درک می کند و این باعث واکنش های آلرژیک می شود. عدم تحمل لاکتوز در نتیجه ناتوانی در هضم قند شیر به دلیل کمبود آنزیم لاکتاز در روده رخ می دهد.

علائم نیز متفاوت است. در حساسیت به شیر، علائم مربوط به سیستم ایمنی مانند بثورات پوستی، تنگی نفس و در موارد شدید آنافیلاکسی مشاهده می شود. در عدم تحمل لاکتوز، معمولا مشکلات دستگاه گوارش مانند گاز، نفخ و اسهال مشاهده می شود.

روش های درمانی نیز برای این دو حالت تقسیم بندی شده است. افرادی که به شیر حساسیت دارند باید به طور کامل از مصرف شیر و محصولات لبنی اجتناب کنند. افراد مبتلا به عدم تحمل لاکتوز می توانند با مصرف لبنیات بدون لاکتوز علائم خود را تحت کنترل داشته باشند.

حساسیت به شیر

علائم حساسیت به شیر

آلرژی به شیر در نتیجه واکنش غیرطبیعی سیستم ایمنی بدن به پروتئین های شیر با علائم مختلفی ظاهر می شود. علائم معمولاً مدت کوتاهی پس از مصرف شیر یا محصولات لبنی ظاهر می شوند، اما در برخی موارد ممکن است ساعاتی بعد ظاهر شوند. شدت واکنش از فردی به فرد دیگر متفاوت است و می تواند از علائم خفیف تا واکنش های آلرژیک شدید متغیر باشد.

علائم حساسیت در نوزادان

علائم آلرژی به شیر در نوزادان معمولاً به شرح زیر است:

  • قرمزی پوست، بثورات یا اگزما
  • استفراغ، اسهال یا خون در مدفوع
  • نفخ شکم، گاز و درد شکم
  • بی قراری، گریه مداوم یا مشکل در خواب
  • مشکل در تنفس یا خس خس سینه

علائم آلرژی به شیر در بزرگسالان

علائم آلرژی در بزرگسالان

آلرژی به شیر در بزرگسالان معمولاً با علائم زیر ظاهر می شود:

  • خارش پوست، بثورات یا کهیر
  • حالت تهوع، گاز، نفخ یا اسهال
  • آبریزش بینی، عطسه یا خارش گلو
  • اشک و خارش چشم
  • در موارد نادر آنافیلاکسی

علل آلرژی به شیر

به گزارش خبرخوان خبر پارسی، آلرژی به شیر زمانی رخ می دهد که سیستم ایمنی پروتئین های شیر را مضر بداند و یک مکانیسم دفاعی در برابر آنها ایجاد کند. این باعث می شود بدن علیه پروتئین های شیر آنتی بادی تولید کند و واکنش های آلرژیک رخ دهد.

علل اصلی حساسیت به شیر عبارتند از:

  • استعداد ژنتیکی
  • پاسخ سیستم ایمنی
  • وجود درماتیت آتوپیک
تا كنون نظري ثبت نشده است
ارسال نظر آزاد است، اما اگر قبلا در مونوبلاگ ثبت نام کرده اید می توانید ابتدا وارد شوید.