آموزش كاشي كاري با چسب چندين نكته به ظاهر ساده دارد اما مهم اين است كه با رعايت آنها مي توانيد پس از خريد كاشي و سراميك، خريد چسب كاشي ساتكس و ساير مواد لازم شروع به كار كنيد.
انواع كاشي و سراميك در قسمت هاي مختلف ساختمان استفاده مي شود. بنابراين جداي از دوام بايد به زيبايي ظاهر كاشي هاي سراميكي كف و ديوار يا كاشي هاي ساده نيز توجه داشت. اگر برنامه ريزي مي كنيد.
نصب كاشي مكاني از ساختمان خود را خودتان انجام دهيد به شما پيشنهاد مي دهيم اين مقاله را تا پايان مطالعه كنيد.
با آموزش كاشي كاري با چسب مي توانيد از هزينه هاي كاشي كاري بكاهيد و ديگر نيازي به پرداخت اجرت كاشي كاري نخواهيد داشت. با چسب كاشي پرسلان به راحتي و سريع انواع كاشي پرسلان كف و ديوار را خودتان نصب كنيد.
مراحل آموزش كاشي كاري با چسب
كاشي كاري با چسب داراي مراحل متعددي است. اگر به ترتيب و با نهايت دقت انجام شود نصب كاشي و سراميك به تميزي و بدون هيچ گونه قناسي انجام خواهد شد.
آماده سازي سطح مورد نظر، مرحله اول كاشي كاري با چسب
قبل از اقدام به شروع كار سطح مورد نظر را از لحاظ عدم وجود ترك، كثيفي و آلودگي بررسي كنيد. هيچ گونه چربي بر روي سطح نباشد. سطح صاف و هموار باشد. سطح بايد كاملا خشك باشد. نوع جنس سطح در كاشي كاري بسيار مهم است. مثلا براي سطوح گچ خورده يا چوبي ابتدا مي بايست عمليات زيرسازي مناسب انجام شود.
اندازه گيري و تراز كردن سطح موردنظر
امروزه با استفاده از ترازهاي ديجيتال سطح مورد نظر را صاف كرده و سپس اقدام به كاشي كاري مي كنند. براي شروع كار سطح صافي را انتخاب كرده و تراز را در آن جا قرار مي دهند. در صورت تراز بودن سطح كاشي اول را گذاشته و سپس با گچ يا مداد روي سطح را اندازه مي زنند. حال با استفاده از تراز يك خط صاف بر روي سطح كشيده و علامت مي زنند. شمشه را بر روي آن تنظيم كرده و تراز را بر روي شمشه قرار مي دهند. حال يك كاشي را قرار داده و بالاي آن را علامت مي زنند.
اين كار كمي وقت گير بوده و نيازمند دقت است، اما با اين روش حتي نصب كاشي در كنج هاي ديوار هم به صورت تراز و بسيار تميز انجام مي پذيرد.
آماده سازي چسب كاشي پرسلاني يا كاشي هاي مدل ديگر
به طور معمول از دو نوع چسب براي نصب كاشي استفاده مي گردد. اكثر شركت ها و يا فروشگاه هاي مصالح ساختماني از جمله شركت رضايي گروپ خود غير از فروش كاشي پرسلان كف و ديوار و يا كاشي هاي معمولي چسب اين نوع كاشي ها را نيز ارائه مي دهند.
چسب ها يا حالت خميري دارند كه براي نصب، نيازي به آماده سازي خاصي ندارند. يا اينكه به حالت پودري بوده و بايد با مقدار معيني از آب مخلوط شوند. براي آماده سازي بهترين چسب كه ميزان چسبندگي بالايي داشته باشد بهتر است طرز تهيه چسب را از روي دستورالعمل بسته بندي چسب مطالعه كرده و سپس پودر و آب را مخلوط كنيد.
اين كار كمي وقت گير بوده و نيازمند دقت است، اما با اين روش حتي نصب كاشي در كنج هاي ديوار هم به صورت تراز و بسيار تميز انجام مي پذيرد.
برش و نصب كاشي مرحله چهارم آموزش كاشي كاري با چسب
درست است كه كاشي ها به صورت بسته بندي شده خريداري مي گردند، اما قبل از نصب كاشي پرسلان كف و ديوار بهتر است آن ها را تميز كنيد. اولين كاشي را از كنج ديوار دقيقا بالاي خطي كه با كمك شمشه كشيده شده نصب نماييد. پس از نصب اولين كاشي نصب هاي ديگر راحت تر خواهد بود.
در زمان پخش كردن چسب در زير كاشي با ماله دقت كنيد چسب از كناره ها بيرون نزند. به محض بيرون زدن آن را با دستمال به سرعت تميز كنيد. پس از چسباندن كاشي اطمينان حاصل كنيد كه كاشي به صورت محكم بر روي سطح چسبيده باشد.
زماني كه نصب كاشي در قسمت هاي فوقاني يك ديوار تمام مي شود و كار به سمت پايين ديوار مي رسد مي بايست اندازه ها را با مداد بر روي پشت كاشي علامت زده و سپس اگر نيازي به برش كاشي بود، آن را برش داده و نهايتا بر روي رديف آخر از پايين نصب كنيد.
آب بندي و درزگيري در نصب كاشي
در اين زمان براي تميزتر شدن نصب كاشي مي توانيد از يك درزگير سيليكوني استفاده كنيد. با آب گرفتن در آن قسمت مي توانيد از تميزي و ميزان مقاومت كاشي ها و سراميك هاي نصب شده اطمينان حاصل كنيد.
بندكشي در آموزش كاشي كاري با چسب
بندكشي مرحله بسيار مهمي در نصب كاشي است. قبل از بندكشي از تميز بودن سطح كاشي و سراميك ها، تميز بودن درزها و گوشه هاي آن اطمينان يابيد. سطح را با يك اسفنج و يا دستمال مرطوب تميز كنيد. پس از ريخته شدن و تميز شدن دوغاب مجددا با دستمال و يا اسفنج روي سطح را تميز كنيد. دوغاب بايد از روي درزهاي كاشي پاك شود. يك ساعت منتظر مانده و اين بار سطوح را با دستمال خشك پاك كنيد. براي خشك شدن اين مرحله يك شبانه روز وقت لازم است.
مرحله دوغاب كاري
پس از چند ساعت كه از نصب كاشي مي گذرد مي بايست پودر دوغاب سيمان را در يك سطل ريخته و بر روي آن آب اضافه كنيد. ملات شما از نظر غلظت بايد ملات شل باشد تا به راحتي بين درزهاي كاشي پرسلان كف و ديوار نفوذ كند. در برخي مواقع اگر تناسب رنگ بين كاشي و دوغاب مهم باشد به ملات دوغاب كمي رنگ اضافه مي كنند. به هر حال دوغاب را پس از مخلوط كردن بلافاصله تا قبل از اينكه سفت شود بر روي كار بريزيد.